Canned Material

Itt az idő, hogy meghatározzak egy erős karaktert, egy megingathatatlan jellemet, és egy tökéletes szerepet. Itt rend lesz és nem lesznek ellentmondások.

Friss topikok

2009.01.07. 16:59 Black Panther

A három legfontosabb dolog

Az életben három dolog van ami igazán számít. Hogy mi az a három dolog, azt sajnos nem árulhatom el csak úgy. Nem lenne semmi értelme ha megmondanám. Csak bólintanál egyet, hogy ja biztos így van, vagy lelkesen helyeselnél, miközben nem tudod, hogy mit is jelent az amit mondtam.

A megértésnek több lépcsőfoka van. Ezt már a régi emberek is tudták. A fizikát meg lehet érteni egyértelműen, de az érzéseket nem. Ha azt mondanám tudom mi az élet értelme, és elmondanám neked, te nem értenél belőle semmit. Így van ez a megvilágosodással is. Hiába mondaná el az öreg ZEN mester azt amit ő érez csak úgy értheted meg a tanításait, ha te is végig járod azt az utat amin ő már végigment. A ZEN tanításai pont ezért vannak tele béna tanmesékkel, és érthetetlen ellentmondásos viccekkel. Ha majd egyszer ráérzel érteni fogod az egészet.

Én tudom, hogy nekem mi az a három legfontosabb dolog ami számít, kérdés te tudod e, hogy neked mi az? Erre mindenkinek magának kell rájönnie. Sőt mindenkinek kötelessége rájönnie, mert ha nem teszi csak céltalanul fog sodródni az életben, és semmilyen befolyása nem lesz a körülötte zajló világra.

A három legfontosabb dolog az emlékeim, az emberi kapcsolataim, és a jövőm. Mindent e három dolog tökéletesítésére kell szentelnem, azért, hogy boldog lehessek. Nem gondolom, hogy mindenki erre a következtetésre jut, de senki sem téved nagyot, ha mégis.

Az emlékek fontosak, azért, hogy a régi sztorik ne veszhessenek kárba, és azért, hogy mindíg új élményeket keljen szereznem. Az emberi kapcsolatok a kötődést jelentik a szeretetben szerelemben és a barátságban. Végül pedig a jövő, amineka szem előtt tartása fontos, hogy fenntertható legyen a boldogság, és az állandó fejlődés.

A három dolog csak együtt működhet, ha valamelyik hiányzik a másik kettő is tönkremegy.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://cannedmaterial.blog.hu/api/trackback/id/tr87863835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása